Τι χρειάζεται για να πάω κολυμβητήριο

 

Όλοι γνωρίζουμε πως η κολύμβηση είναι μια απο τις καλύτερες μορφές ασκήσεις , η κολύμβηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στη θάλασσα αλλά κυρίως σε κάποιο κολυμβητήριο δημόσιο ή ιδιωτικό . 

Πριν αποφασίσετε να πάτε να κάνετε εγγραφή σε ένα κολυμβητήριο θα πρέπει πρώτα να ετοιμάσετε μερικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε και χάσετε καθόλου χρόνο.

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε ένας καρδιολόγο και ένα δερματολόγο για να λάβετε βεβαίωση ότι είστε υγιείς και μπορείτε να λάβετε μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες ταυτόχρονα ότι δεν πάσχετε από κάποια μεταδοτική νόσο. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε τον οικογενειακό σας ιατρό και να σας δώσει μια ιατρική βεβαίωση και για τα δύο. Οι βεβαιώσεις αυτές έχουν ισχύει για ένα έτος. 

 

Αφού τελειώσετε απο τους ιατρούς  θα πρέπει να περάσετε απο εμάς δηλαδή το κολυμβητικό κτάστημα makesportsbetter.com. Τα δύο πλέον απαραίτητα κολυμβητικά είδη είναι το κολυμβητικό μαγιό και το κολυμβητικό σκουφάκι. Πρέπει να γνωρίζεται πως η βερμούδα θάλασσας απαγορεύεται στα κολυμβητήρια για  λόγους υγιεινής. Εμείς σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα μαγιό που θα είναι ανθεκτικό στο χλώριο. Όταν έχετε αυτά τα δύο αξεσουάρ κολύμβησης την βουτιά σας στην πισίνα θα την κάνετε  !!

Ενα ζευγάρι αντιολισθητικές παντόφλες κολυμβητηρίου και ένα μπουρνούζι ή μια πετσέτα λογικά θα έχετε στο σπίτι, αν πάλι όχι να είστε σίγουροι πως θα τα βείτε στο makesportsbetter.com

Αν και με όλο τον παραπάνω εξοπλισμό κολύμβητηρίου θα μπορείτε να κολυμπήσετε, θα επιστρέψετε στο makesportsbetter.com και θα μας πείτε ότι δεν βλέπατε καλά μέσα στη πισίνα και τσούζαν λίγο τα μάτια σας. Ένα καλό ζευγάρι γυαλάκια θα σας λύσει αυτό το πρόβλημα και σε δεύτερα φάση θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το κολύμπι σας !!! 

 

 

Αν είσαι αρχάριος θα σας προτείναμε μια σανίδα κολύμβησης και ένα ζευγάρι μαλακά βατραχοπέδιλα εκμάθησης θα σας βοηθήσουν να κολυμπήσετε με μεγαλύτερη άνεση και να ευχαριστηθείτε περισσότερο τις πρώτες σας προπονήσεις, εδώ να πούμε ότι η σανίδα κολύμβησης και τα μαλακά βατραχοπέδιλα θα είναι αγαπημένα σας αξεσουάρ καθ᾽ όλη την διάρκεια της κολυμβητικής σας ενασχόλησης, ακόμα και ο Έλληνας πρωταθλητής Απόστολος Χρήστου  χρησιμοποιεί αυτά τα δύο κολυμβητικά αξεσουάρ καθημερινά .



Αν θέλετε να εμπλουτίσετε και άλλο την προπόνησή σας μέσα στο νερό το βαρελάκι και τα χεράκια  κολύμβησης  θα είναι αυτά τα αξεσουάρ που θα πρέπει να προμηθευτείτε άμεσα ενώ ο εμπρόσθιος αναπνευστήρας  κολύμβησης είναι αυτός που θα σας βελτίωσει την θέση σας στο νερό την τεχνική της χεριές σας αλλά και θα σας ανεβάσει επίπεδο το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα. Για να μεταφέρετε όλων αυτόν τον κολυμβητικό εξοπλισμό θα χρειαστείτε μια κολυμβητική τσάντα και ένα διχτάκι για να τα κολυμβητικά σας αξεσουάρ .

Καλές προπονήσεις !!