Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Το 2024 η επιχείρηση Msb Makesportsbetter γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, αφιερώνοντάς όλη τη δράση της στην αγάπη προς τον αθλητισμό και την προαγωγή του μέσω καθημερινής εξυπηρέτησης του πελάτη, μέσω χορήγησης εκδηλώσεων και αγώνων κολύμβησης, τρεξίματος και τριάθλου, μέσω της ενασχόλησης με τον πρωταθλητισμό αλλά και τον μαζικό αθλητισμό.

Παρακάτω θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές και συμβολές μας στον αθλητισμό, και ιδίως στο άθλημα της κολύμβησης. Ελπίζουμε να διαβάσετε με χαρά και ευχαρίστηση τις παρακάτω μικρές ιστορίες που σκιαγραφούν τις μικρές και μεγάλες μας επιτυχίες στο χώρο του αθλητισμού και των αθλητικών ειδών.

Όλα ξεκίνησαν από το Ποδόσφαιρο

Το χειμώνα του 1984, ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του Απ. Καλαμαριάς και ιδρυτής της επιχείρησης Makesportsbetter που τότε έφερε την επωνυμία «Αθλητικά Είδη Παπαδόπουλος», αποφάσισε να ανοίξει ένα αθλητικό κατάστημα με είδη για τρέξιμο, μπάσκετ, περπάτημα και φυσικά...για ποδόσφαιρο. Η επιχείρηση ξεκίνησε ως ένα κατάστημα της γειτονιάς Σοφούλη, Θεσσαλονίκης, όπου εκτός από τη γειτονική αγορά την επισκέπτονταν συχνά και μεγάλα “αστέρια” του αθλητισμού, όπως ο Γκάλης, ο Φασούλας και ο Tarpley του μπάσκετ κτλ. Η φιλοσοφία μας από τότε ήταν πως δεν υπήρχε νούμερο σε παπούτσι που να μην το είχαμε. Μάλιστα, η «καλύτερή» μας μέρα ήταν όταν εξυπηρετούσαμε πελάτη που φορούσε 52 νούμερο παπούτσι!

Η Κολύμβηση ήταν η απάντηση

Το 1985 σηματοδοτεί τη χρονιά που ξεκίνησε το κολυμβητήριο ο Χ. Παπαδόπουλος, γιος και μετέπειτα διάδοχος της Msb Makesportsbetter. Σε ηλικία μόλις 3 ετών έκανε τα πρώτα του μαθήματα κολύμβησης στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, Θεσσαλονίκης, τη γειτονιά στην οποία μεγάλωσε και που ποτέ δεν άφησε. Ωστόσο, το ταλέντο στην κολύμβηση του ίδιου του Χρήστου αλλά και του αδερφού του δεν άργησαν να φανούν. Ο Χ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 9 ετών πήρε το 1ο του μετάλλιο στην ειδικότητα που τον χαρακτήριζε: Το Πρόσθιο. Δεν υπήρχε αγώνισμα στο οποίο να χάσει από την ηλικία των ακαδημιών ακόμη. Η αλήθεια είναι πως η αγάπη των 2 αδερφών για την κολύμβηση έγινε πάθος, που πολλές φορές προτιμούσαν την προπόνηση από τις αργίες και τις διακοπές.

Το 1ο Πανελλήνιο, οι Επιτυχίες και οι Στόχοι

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, και ο Χρήστος και ο αδερφός του Δημήτρης έφτασαν την αγωνιστική κατηγορία, οι προπονήσεις και οι στόχοι κάθε χρονιά γίνονταν πιο δύσκολοι. Οι Πανελλήνιες νίκες και για τους 2 είχαν γίνει σύνηθες φαινόμενο, όπως και τα Πανελλήνιο ρεκόρ τα οποία κατέρριπταν το ένα μετά το άλλο.

Ο Χρήστος σε ηλικία 15 ετών συμμετείχε για πρώτη φορά στο ΟΠΕΝ Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (Κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών) καταλαμβάνοντας την 8η θέση στον τελικό των 200μ Πρόσθιο Ανδρών. Την επόμενη χρονιά στα 16 του, ήρθαν και τα πρώτα Πανελλήνια μετάλλια σε ΟΠΕΝ Κατηγορία Ανδρών-Γυναικών, 3ος στα 100μ και 200μ. Πρόσθιο Ανδρών.

Το φυσικό ταλέντο του Χρήστου, η αντοχή του και η δύναμή είχαν φτιάξει ένα απίστευτο και ανίκητο στυλ Προσθίου, που στα αγγλικά θα το ονόμαζαν: “Wicked breaststroke style technique.” Αλλά εκτός από τις επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο δεν άργησαν να έρθουν και επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο. To 1ο μετάλλιο σε διεθνές επίπεδο ήρθε σε Πολυεθνή συνάντηση στην Πράγα, όπου κατέλαβε την 1η θέση στα 200μ Πρόσθιο Ανδρών και την 3η στα 100μ Πρόσθιο Ανδρών. Ακολούθησαν η 1η θέση στο Μεσογειακό κύπελλο στο Ισραήλ, στους Βαλκανικούς Αγώνες Νέων στη Γιουγκοσλαβία κ.α, με αποκορύφωμα πριν πάει στην κατηγορία ανδρών αν σπάσει το Ρεκόρ Βαλκανικών Αγώνων Νέων που έσπασε στα 200μ Πρόσθιο με επίδοση 2’.24’’.03 σε ηλικία μόλις 17 ετών! Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και σε Παγκόσμιο επίπεδο όταν στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα στην Κίνα ο Χρήστος κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό Ανδρών στα 200μ Πρόσθιο.

Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτά, ο Χρήστος ήταν πεπεισμένος από μικρός ότι έπρεπε να βάλει στόχο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004. Οι προπονήσεις αυξήθηκαν, αποφάσισε μάλιστα να μετακομίσει στην Καβάλα ακολουθώντας τον προπονητή του, αγωνιζόμενος πλέον για το Ν. Ο. Καβάλας. Το κολυμβητήριο είχε γίνει «2ο σπίτι» για το Χρήστο και οι συναθλητές του σαν οικογένεια. Πράγματι όμως η σκληρή δουλειά και το ταλέντο έδειχναν πως θα του έφερναν τη πολυπόθητη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς όταν το 2002 στους Βαλκανικούς Αγώνες Ανδρών, πέτυχε νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ Ανδρών «σπάζοντας το φράγμα» του 2’.20’’.00 στην Ελλάδα για τα 200μ Πρόσθιο Ανδρών. Στους ίδιους αγώνες βγήκε 3ος και στα 400μ. Μ.Α., αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την άψογη τεχνική και στα 4 στυλ αλλά και την απίστευτη αντοχή και το ρυθμό του.

Ακολούθησαν το 2003 το Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης στο Παρίσι όπου κατέλαβε τη 10η θέση στα 200μ Πρόσθιο Ανδρών. Έπειτα, κατέρριψε για άλλη μια φορά το Πανελλήνιο Ρεκόρ Ανδρών με χρόνο 2.13.18 σε 25άρα πισίνα στο Βερολίνο. Η αγάπη του Χρήστου για την κολύμβηση δεν είχε τερματισμό, ήταν όλη του ζωή, αλλά ταυτόχρονα με όλες τις επιτυχίες του κατάφερνε να παραμένει φειδωλός στις λέξεις του και ταπεινός.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Καθώς πλησίαζε η Ολυμπιακή χρονιά, ο Χρήστος έπρεπε σε συννενόηση με τον προπονητή του να αποφασίσουν ποιο αγώνισμα θα ήταν αυτό που κατά μεγαλύτερη πιθανότητα θα του έδινε την πολυπόθητη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Αθήνα 2004. Για να διευκρινήσουμε, η συμμετοχή για έναν αθλητή θα ερχόταν εφόσον έπιανε το Ολυμπιακό όριο σε οποιοδήποτε αγώνισμα μέσα σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα που θέτει η Ολυμπιακή Επιτροπή και εγκρίνει και η FINA και ταυτόχρονα αυτός ο αθλητής θα έπρεπε να έχει και την πρώτη κατάταξη στο ίδιο αγώνισμα για τα τελευταία 2 χρόνια στην Ελλάδα.

Για τον Χρήστο, δεν υπήρχε αμφιβολία για το ποιο αγώνισμα ήταν το αγαπημένο του αλλά και η ειδικότητά του, και μιλάμε φυσικά για τα 200μ Πρόσθιο. Ήταν και λογικό, καθώς τα τελευταία χρόνια η παρουσία του στο συγκεκριμένο αγώνισμα έδειχναν ότι βρισκόταν πιο κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς παρά με τα 100μ. Πρόσθιο. Όλη η προπόνηση στηρίχθηκε πάνω στα 200μ., αλλά παρά την προπόνηση και τις φυσικές δυνατότητες του Χρήστου ο ανταγωνισμός από άλλους κολυμβητές ήταν πολύς και δυνατός, καθότι ήταν Ολυμπιακή χρονιά και ως γνωστόν όλοι προσπαθούν πολύ παραπάνω τότε και οι συμμετοχές των αθλητών σε αγώνες διπλασιάζονται.

Η απάντηση και η τελική “μέρα της κρίσης” ήρθε στο Πανελλήνιο ΟΠΕΝ Ανδρών Γυναικών το καλοκαίρι του 2004. Ο Χρήστος πέρασε επιτυχώς στον τελικό του απογεύματος στα 200μ. και όλα έδειχναν πως θα πήγαιναν καλά. Δυστυχώς όμως η ένταση της στιγμής και η λαχτάρα μιας ζωής την ώρα της εκκίνησης έκαναν το χέρι του Χρήστου να γλιστρίσει από τη σωστή τεντωμένη θέση κατά τη διάρκεια της εισόδου στο νερό. Αυτό του ῾κόστισε῾ σε χρόνο, αφήνωντάς τον στην 3η θέση του βάθρου. Ένα όνειρο για το οποίο θυσίασε τα πάντα τα τελευταία 10 χρόνια φάνταζε πλέον ανεκπλήρωτο… Όχι όμως για το Χρήστο, ο οποίος είχε άλλο ένα αγώνισμα για να προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση για την Ολυμπιάδα..και μιλάμε φυσικά για τα 100μ Πρόσθιο. Ναι μεν ήταν το δεύτερό του κατά προτίμηση αγώνισμα σε σχέση με τα 200μ, αλλά δεν έπαυε να είναι Πρόσθιο, το στυλ που τον διέκρινε μια ζωή. Μπορεί να μην ένιωθε πως είχε την ταχύτητα που απαιτούσε το σπριντ θεωρητικά αγώνισμα των 100μ Πρόσθιο, αλλά όσοι γνωρίζουν τον Χρήστο προσωπικά, ξέρουν πως ο ίδιος δεν θα τα παρατούσε ποτέ, ακόμη και μετά από μία αναποδιά. Είναι σπάνιο και πολύ δύσκολο να μπορέσεις να “ξανασηκωθείς” μετά από μια τέτοια στενοχώρια, ιδίως όταν καλείται κανείς να το ξεπεράσει και να αγωνιστεί στη διάρκεια των ίδιων αγώνων.

Φυσικά, θα αναρωτιέστε τι έγινε στα 100μ Πρόσθιο Ανδρών. Ένα θα σας πούμε, ήταν ένα από τα αγωνίσματα της βραδιάς. Οι ανταγωνιστές πολλοί, ο καθένας με φίλους και συγγενείς να ζητοκραυγάζουν και να στηρίζουν τους δικούς τους αθλητές. Ο Χρήστος ψύχραιμος, δεν είχε τίποτε να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει, είχε εξάλλου περάσει 1’.04’’ στο πέρασμα των 100μ στο 200άρι του. Ήταν έτοιμος, γρήγορος. Και έτσι δόθηκε η εκκίνηση, αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά, έφυγε πρώτος στο νερό, και τότε άρχισαν όλοι να ζητοκραυγάζουν ρυθμικά για το πρὀσθιο. Ή κούρσα ήταν έντονη, δύσκολη, όλοι ήταν κοντά και όλοι προετοισμένοι, ειδικά οι άλλοι 2 αντίπαλοι του Χρήστου. Όμως, ο Χρήστος ήταν επίσης δυνατός και πάρα πολύ πεισματάρης, δε θα το άφηνε εκείνη τη μέρα, σε εκείνο το αγώνισμα, σε εκείνο το 100άρι! Τερμάτισε 1ος με 1.04.10 και με την κατάταξή του στο αγώνισμα αυτό τα τελευταία 2 έτη κατάφερε να κάνει το όνειρο μιας ζωής πραγματικότητα! Ήταν η επιβραύβευση των κόπων μιας 10ετίας και όχι μόνο. Τίποτα πια δε θα φάνταζε ακατόρθωτο για το Χρήστο.

Έτσι λοιπόν, ήρθαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, με τον Χρήστο να αγωνίζεται στα 100μ και να καταλαμβάνει την 39η θέση παγκοσμίως με 1.04.39.

Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν και δεν σταμάτησαν εκεί, και την μεθεπόμενη χρονιά (2006) έφτασε να είναι στους Top 50 κολυμβητές σε παγκόσμια κατάταξη 25άρας στο Πρόσθιο.

Επαγγελματικές & Φοιτητικές Υποχρεώσεις

Περνούσαν τα χρόνια και ο Χρήστος παράλληλα με το κολυμβητήριο είχε και φοιτητικές υποχρεώσεις ως φοιτητής Ιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το διάβασμα που απαιτούνταν ήταν πολύ αλλά αυτό δεν τον πτοούσε. Μια μέρα ωστόσο, που επισκέφθηκε την αθλητική επιχείρηση του πατέρα του, έμελλε να του αλλάξει το επαγγελματικό του μέλλον..

Τακτοποιώντας κάποια προϊόντα στο κατάστημα, ανακάλυψε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο με αγωνιστικά μαγιό γνωστής κολυμβητικής εταιρίας, και αναρωτήθηκε αν ο πατέρας του μπορούσε να προμηθευτεί ένα μαγιό για τον ίδιο. Φυσικά λόγω των επιτυχιών του Χρήστου, της πολυετούς εμπειρίας και παρουσίας στο χώρο του αθλητισμού και με τις γνωριμίες του πατέρα του στο χώρο των αθλητικών εταιριών μία τέτοια συνεργασία έγινε εφικτή. Έτσι ο Χρήστος άρχισε να προμηθεύεται τα προσωπικά του μαγιό μέσω της επιχείρησης.

Με τον καιρό έγινε ειδικός στα υλικά, στον τρόπο μέτρησης του σώματος για να πάρει το σωστό νούμερο και γρήγορος αλλά αποτελεσματικός στη μέθοδο δοκιμής του (γιατί τα υλικά των μαγιό αυτών ήταν τόσο ευαίσθητα που μπορεί να σκίζονταν με τη μία). Μάλιστα την περίοδο πριν τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα από μελέτη και έρευνα, κατασκεύασε την δική του μέθοδο ορθής επιλογής και δοκιμής των αγωνιστικών μαγιό, πράγμα το οποίο τον κατέστησε πρωτοπόρο αλλά και κανοτόμο στο είδος του παγκοσμίως.

Σε μια περίοδο που τα αγωνιστικά μαγιό άρχιζαν δειλά-δειλά να γίνονται απαραίτητα για όλους τους κολυμβητές ανεξαρτήτου επιπέδου κα με τις γνωριμίες και τις διασυνδέσεις που είχε στο χώρο της κολύμβησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, άρχισαν και άλλοι κολυμβητές να προσεγγίζουν το Χρήστο για να προμηθευτούν το δικό τους μαγιό. Η προσωπική του εξυπηρέτηση και πατέντα έκαναν θραύση, καθότι οδήγησαν πολλούς κολυμβητές προς την επιτυχία, που και έως σήμερα, καθημερινά, πολλές γενιές εμπιστεύονται τον Χρήστο και τη μέθοδό του όταν πρόκειται να αγοράσουν το αγωνιστικό τους μαγιό.

Ο Χρήστος άρχισε σιγά-σιγά να δουλεύει στη οικογενειακή επιχείρηση καθώς οι παραγγελίες για μαγιό και όχι μόνο, γινόντουσαν σύνηθες φαινόμενο. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που έστειλε προϊόντα κολύμβησης και στο εξωτερικό, συμβουλεύοντας μέσω τηλεδιάσκεψης τους κολυμβητές-πελάτες για το προϊόν που παρήγγειλαν. Σε αυτό βοήθησαν ο εξυπηρετικός και φιλικός του χαρακτήρας, η τάση του να αναζητά το καλύτερο και οι γνώσεις ξένων γλωσσών.

Η αθλητική επιχείρηση Α. Παπαδόπουλος μετά από 22 χρόνια θα άρχιζε, εκτός από γενικά αθλητικά είδη και παπούτσια, να έχει και εξειδίκευση σε κολυμβητικά είδη, με τον Χρήστο να αναλαμβάνει ως υπεύθυνος του καταστήματος και να μεταφέρεται η επιχείρηση στη γειτονιά που πάντα αγαπούσε: στην περιοχή Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου, στη Βασιλίσσης Όλγας 177. Έτσι λοιπόν, ένα απόγευμα Σεπτεμβρίου όλα ήταν έτοιμα για να ανοίξει η επιχείρηση τις πόρτες της σε νέα γειτονιά με νέα φρέσκια επωνυμία Msb Makesportsbetter! Φυσικά, πολλοί φίλοι, συναθλητές και γείτονες τίμησαν αυτή τη νέα αρχή, καθώς το παλιό θα υποδέχονταν το καινούριο και μαζί η εμπειρία με την εξειδίκευση θα έφερναν μόνο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Έτσι το κατάστημα έγινε 3όροφο, με έναν ολόκληρο όροφο αφιερωμένο στο αγαπημένο άθλημα του Χρήστου αλλά και όλης της οικογένειας: την κολύμβηση. Δεν υπήρχε προϊόν κολύμβησης που να μην το έβρισκε κανείς σε ένα κατάστημα “διαμάντι” για την περιοχή. Τότε ήταν που αποφάσισε ο Χρήστος να αφήσει την Ιατρική προς το παρόν και να ασχοληθεί με την Επιχειρηματικότητα.

Η Επιχείρηση μεγαλώνει

Καθὠς μεγάλωναν οι υποχρεώσεις τις επιχείρησης μεγάλωναν και οι απαιτήσεις της σε προσωπικό. Έτσι στην οικογένεια του Msb Makesportsbetter προστέθηκαν φίλοι κολυμβητές, συναθλητές, ο αδερφός του Χρήστου και πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης ως Σύμβουλος Πωλήσεων, Αθλητισμού και Άσκησης, η σύζυγος του Χρήστου και κάτοχος Masters (M.Sc.) International Management & Design Innovation, ως Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Σύμβουλος Ορθής Επιλογής Παπουτσιών Τρεξίματος. Ο πατέρας του Χρήστου παρότι βγήκε στη σύνταξη το 2009, δεν έπαψε να έρχεται στο κατάστημα και να βοηθά με τον παραδοσιακό τρόπο του, όπως κάνει και έως σήμερα.

Οι Αγώνες, το Τρίαθλο και οι Χορηγίες

Παρά την καθημερινή 12ωρη εργασία στην επιχείρηση, ο Χρήστος ποτέ δε σταμάτησε τη κολύμβηση, συνέχισε κανονικά και συνεχίζει έως και σήμερα σε ηλικία 40+ ετών και αγωνίζεται με πολύ νεότερους κολυμβητές, όπως κάποτε υπήρξε και ο ίδιος. Ανταμοιβή και επιτυχία για εκείνον είναι οι συνεχομένες συμμετοχές σε τελικούς αγώνες ΟΠΕΝ Ανδρών-Γυναικών επί 19 συνεχόμενα έτη, πράγμα το οποίο μόνο άλλος ένας άνδρας κολυμβητής το έχει πετύχει.

Ήρθαν συμμετοχές σε OPEN WATER SWIMMING, διοργανώσεις Ανοιχτής Θάλασσας και Μαραθώνιας Κολύμβησης, όπως η συμμετοχή στο γνωστό Spetses Mini Marathon, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας, στο δίαθλο στη Ν. Πέραμο, στο Xterra στη Βουλιαγμένη και στη Λ. Πλαστήρα, στη Χαλκιδική κ.α..

  • Κορυφαία και συγκινητική στιγμή του σε αγώνα ανοιχτής θαλάσσας ήταν η συμμετοχή στον Ιστορικό Διάπλου του Τορονέου κόλπου, όπου επιλεγμενοι κολυμβητές κάθε χρόνο κολυμπούν από το 1ο πόδι της Χαλκιδικής στο 2ο. Ο Χρήστος τερμάτισε 1ος με μεγάλη διαφορά διανύοντας την απόσταση των 25χλμ σε 6 ώρες.

Καθώς περνούσε ο καιρός μαζί με τη γυναίκα του, η οποία υπήρξε και η ίδια κολυμβήτρια με Πανελλήνια Ρεκόρ και Πανελλήνιες νίκες, αποφάσισαν μαζί να αρχίσουν το τρέξιμο. Δεν άργησαν να πάρουν μέρος σε αγώνες 5χλμ και 10χλμ σε άσφαλτο και ημιμαραθωνίου σε βουνό και άσφαλτο. Μάλιστα η γυναίκα του Χρήστου τερμάτισε σε αγώνα στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης 5η γυναίκα ολικά το 2012 και στο Under Armour City Challenge 4η γυναίκα ολικά το 2016. Ο Χρήστος από την άλλη, βγήκε 1ος στους άνδρες στο Under Armour City Challenge των 5χλμ με 18’.57’’ το 2016.

  • Ωστόσο, ο Χρήστος δεν αρκέστηκε στο τρέξιμο σε συνδυασμό με την κολύμβηση, αλλά θέλησε να προσθέσει και το ποδήλατο στις προπονήσεις του για να λάβει μέρος και σε αγώνες τριάθλου, που επίσης τον εξίταραν. Έτσι ήρθαν οι συμμετοχές σε αγώνες τριάθλου στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, αλλά και στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Τριάθλου κάθε χρόνο (USA TRIATHLON AGE GROUP NATIONAL CHAMPIONSHIPS). Στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα μάλιστα κάταφερε το 2016 να βγει στους τοπ 20 τριαθλητές ηλικίας 30-34, ανάμεσα σε 1500 αθλητές.

Η εξειδίκευση και η εμπείρια σε κορυφαία επώνυμα είδη τρεξίματος και κολύμβησης στην επιχείρηση Msb Makesportsbetter είχαν φτάσει στο απόγειό τους. Οι πελάτες ερχόντουσαν στο κατάστημα για να συζητήσουν και να δουν από κοντά την υπέροχη αυτή ομάδα αθλητών που πέρα από καλή και φιλική εξυπηρέτηση διέθεταν και γνώσεις και προσωπικές εμπειρίες πάνω στα θέματα.

Πέραν της συμμετοχής σε αγώνες, ήρθαν και οι χορηγίες και η στήριξη αγώνων με κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα, όπως του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θάλασσας, αγώνων Κολύμβησης αλλά και αγώνα Τριάθλου που γίνεται ετήσια στην Κατερίνη κ.α.

Επαγγελματική κατάρτιση & εμπειρία

Μπορεί οι επαγγελματικές και αθλητικές επιτυχίες να διαδέχονταν η μία την άλλη, ωστόσο ο Χρήστος ήξερε πως έπρεπε να αποφασίσει γαι το τι θα έκανε με τις Πανεπιστημιακές του σπουδές στην Ιατρική. Του φαινόταν τόσο αδιάφορο πλεόν σαν τομέας να ασχοληθεί, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούσε να μεταπηδήσει και σε άλλο τμήμα καθότι είχαν περάσει πολλά χρόνια από την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο. Η γυναίκα του τότε τον βοήθησε να αποφασίσει με τι ήθελε να ασχοληθεί πανεπιστημιακά. Αποφάσισαν έτσι ότι το καλύτερο θα ήταν να ξαναπροετοιμαζόταν για τις Πανελλήνιες σε ηλικία 28 ετών και ότι το πιο ταιριαστό στην πεποίθηση και στο χαρακτήρα του ήταν να στοχεύσει σε τμήματα Μάναζτμεντ και Διοίκησης Επιχείρησεων. Τα χαρακτηριστικά του ηγέτη ταυτόχρονα αλλά και ομαδικού παίχτη ήταν φανερά στην προσωπικότητά του, και έτσι έπειτα από πολύ διάβασμα παράλληλα με πολύωρη εργασία την ημέρα κατάφεραν να τον εισάγουν στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης. Φυσικά, δεν εισήχθει απλά στη σχολή, παρακολουθούσε όσο μπορούσε τα μαθήματα, συμμετείχε σε εργασίες και παρουσιάσεις ενεργά και έτσι τελείωσε επιτυχώς τη σχολή το 2016, λίγο πριν το γάμο του. Το 2017, μαζί με τη γυναίκα του εισήχθησαν και στο Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ενδυμάτων, με σκοπό να ανπτύξουν τις γνώσεις τους σε καινοτομίες υλικών και υφασμάτων, συνεχίζοντας τις δικές τους πρωτοπορίες στο είδος της πώλησης αθλητικών ενδυμάτων και υποδημάτων.

Ο Χρήστος βέβαια δηλώνει καθημερινά ότι θα αθλείται πάντα και ότι δε θα σταματήσει την κολύμβηση ποτέ..

Η αθλητική οικογένεια του Msb Makesportsbetter από το 1984 μόνο μεγαλώνει και συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά παπούτσια και είδη τρεξίματος και κολύμβησης για βρέφη, παιδιά, νέους αθλητές και ενήλικες όχι μόνο εντός καταστήματος αλλά και ηλεκτρονικά πλέον μέσω του eshop: makesportsbetter.com. Ρωτήστε μας και ακολουθήστε μας, γιατί και εμείς οι ίδιοι κολυμπούμε και τρέχουμε

Copyright © 2022 makesportsbetter powered by