european aquatics championships

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το Foro Italico θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο ναός της ταχύτητας της παγκόσμιας κολύμβησης καθώς 13 χρόνια μετά το παγκόσμιο ρεκόρ του Σέζαρ Σιέλο Φίλιο, ο Νταβίντ Ποποβίτσι έρχεται να το καταρρίψει και με το 46.86 να γίνει ο ταχύτερος κολυμβητής στην ιστορία του αγωνίσματος σε ηλικία μόλις 17 χρονών.

Ο Ρουμάνος κολυμβητής που έχει ακόμη μεγαλύτερες βλέψεις ήταν ασταμάτητος στο 2ο 50άρι και με γύρισμα σε 24.12 διέλυσε τον ανταγωνισμό και έδειξε πως κανένα ρεκόρ δεν είναι ακατάρριπτο, ακόμη και αν έχει σημειωθεί με ολόσωμα μαγιό. Δεύτερος ήταν ο Κριστόφ Μίλακ με 47.47, ενώ τρίτος ο Μιρέζι με 47.63.

Έτσι μετά το 2009 και το παγκόσμιο στην ίδια πόλη και στο ίδιο κολυμβητήριο, ο Ποποβίτσι ήρθε για να δείξει ότι αποτελεί και με τη βούλα το next big thing της παγκόσμιας κολύμβησης!


Στην 4η θέση η Ντουντουνάκη!


Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η Άννα Ντουντουνάκη κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό των 50μ πεταλούδας στο ευρωπαικό πρωτάθλημα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετική και με 25.83 σημείωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση και κατέκτησε την 4η θέση, μένοντας δυστυχώς για μόλις 19 εκατοστά εκτός βάθρου, αφήνοντας πολύ καλές υποσχέσεις ενόψει των 100μ που είναι και το δυνατό της αγώνισμα.

Νικήτρια ήταν η συνήθης ύποπτη Σάρα Σέστρεμ για 4η φορά με 24.96, 2η η ΒατέΛ με 25.33 ενώ στην 3η θέση η Ολλανδή Ντε Βάαρντ με 25.62!


Στον τελικό και η Νόρα Δράκου!

Μεγάλη επιτυχία για τη Νόρα Δράκου στο 50άρι ύπτιο που παρότι οριακά πέρασε από τον πρωινό προκριματικό, στον ημιτελικό ήταν εξαιρετική και με χρόνο 28.18 προκρίθηκε ως 8η στον αυριανό τελικό.