european aquatics championships

Με την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών προκρίθηκε στον αυριανό τελικό των 50μ υπτίου ο Απόστολος Χρήστου που διέλυσε ξανά τον ανταγωνισμό και έχει ως στόχο να κατακτήσει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαικό πρωτάθλημα.

Ο 26χρονος κολυμβητής κέρδισε την πρώτη ημιτελική σειρά με 24.48 και ήταν 17 εκατοστά ταχύτερος από τον Ιταλό Τσεκόν. Την 8άδα έκλεισε ο Πολωνός Πολεύκα με 25.04.

Στον τελικό για πρώτη φορά στη καριέρα του προκρίθηκε ο Δημήτρης Μάρκος στα 200μ ελεύθερο που με νέο ατομικό ρεκόρ 1.47.11 κατάφερε και εξασφάλισε την 8η θέση και αύριο θα έχει την πρώτη του εμπειρία από έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της θα έχει η Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ πεταλούδας που επίσης προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του αγωνίσματος. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Άννα κολύμπησε 58.48 και προκρίθηκε ως 7η στον τελικό. Πρώτη η Γαλλίδα Βατέλ με 56.99!


Στην 7η θέση της Ευρώπης η Δράκου!


Με επίδοση 28.11 και την 7η θέση στον τελικό των 50μ υπτίου η Νόρα Δράκου έδειξε ξανά γιατί είναι η πλέον σταθερή Ελληνίδα κολυμβήτρια και σχεδόν πάντα πραγματοποιεί αξιοπρεπείς παρουσίες στις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετέχει.

Η Δράκου δεν κατέβηκε τα 28 δευτερόλεπτα, αλλά με δυο κούρσες στο 28.1 έδειξε πως η αλλαγή προπονητή και η μόνιμη επιστροφή της στην γενέτειρα της Πάτρα… αναγέννησαν την καριέρα της και ότι συνεχίζει να αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής ομάδας!