swimming

Είτε είναι η πρώτη χρονιἀ που θα φορέσετε αγωνιστικό μαγιό είτε είστε έμπειρος ή βετεράνος κολυμβητής, θα γνωρίζετε ότι η επιλογή του σωστού αγωνιστικού μαγιό που έχει εγκριθεί από τη FINA είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το αγωνιστικό σας μαγιό. Υπάρχει η άνεση, η σωστή εφαρμογή, η ταχύτητα, το σχέδιο και ίσως το πιο σημαντικό η τιμή!

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος

Κατ 'αρχάς, η επιλογή του σωστού μεγέθους, πρέπει να τονίσουμε έχει μεγάλη σημασία στην επίτευξης του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος! Τα αγωνιστικά μαγιό έχουν σχεδιαστεί για να τα νιώθουμε σαν «δεύτερο δέρμα» που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους όσον αφορά τα μεγέθη. Βεβαιωθείτε ότι μετράτε τον εαυτό σας σωστά πρίν από την ηλεκτρονική αγορά και το συγκρίνετε με το μεγεθολόγιο του κατασκευαστή (λάβετε υπόψη ότι όλες οι μάρκες είναι διαφορετικές, ένα μέγεθος 26 σε μια εταιρία ενδέχεται να μην είναι μέγεθος 26 σε άλλη). Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να επιλέξετε επικοινωνήστε μαζί μας. Σας προτείνουμε να αφιερώσετε χρόνο και να δοκιμάσετε το καινούργιο σας αγωνιστικό μαγιό για πρώτη φορά στο σπίτι και όχι στο κολυμβητήριο έχοντας άνεση χρόνου, μπορεί να χρειαστούν περίπου 15-30 λεπτά για να χωρέσετε σε ένα αγωνιστικό μαγιό, αποφύγετε να τραβήξετε το μαγιό λάθος ή με αιχμηρά νύχια καθώς αυτό οδηγεί στην καταστροφή του μαγιό.

Πρέπει να γνωρίζεται πως τα αγωνιστικά μαγιό  δεν σχεδιάζονται με στόχο την άνεση, τα περισσότερα μαγιό τεχνολογίας έχουν σχεδιαστεί για  καλύτερη απόδοση και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να έχουμε υπομονή όταν φοράμε το μαγιό. Το αγωνιστικό μαγιό είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα  να το αισθάνεσται πολύ πιο σφιχτό από το μαγιό προπόνησης. Ωστόσο, τα αγωνιστικά μαγιό δεν πρέπει να είναι τόσο σφιχτά ώστε να διακόπτουν τη ροή του αίματος ή να προκαλούν πόνο και  υψηλή δυσφορία.

Δημοφιλείς χαρακτηριστικά των αγωνιστικών μαγιό 

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά  μπορεί να είναι μοναδικά σε ορισμένες κολυμβητικές εταιρείες  και άλλα να υπάρχουν σε διάφορες. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω σε μερικά από τις κορυφαία χαρακτηριστικά  για να δείτε και να ανακαλύψετε πώς μπορούν να σας βοηθήσουν!

Οι ραφές του μαγιό

Οι ραφές είναι πιθανώς το πιο κοινό χαρακτηριστικό που υπάρχει σε ένα αγωνιστικό μαγιό. Πολλά αγωνιστικά μαγιό  είναι σχεδόν ίδια γιατί οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν κοινή  τεχνική, την θερμοκόλληση που γινεται για να κολλήσουν με ασφάλεια τα υφάσματα. Οι θερμοκολλημένες ραφές με τη σειρά τους, κατευθύνουν τη ροή του νερού βελτιώνοντας την απόδοση και δίνουν την δυνατότητα στο να αισθάνεστε το αγωνιστικό μαγιό κομμάτι του δέρματος σας!

Απωθητικότητα του νερού

Η  απωθητικότητα του νερού δηλαδή η υδρόφοβη επεξεργασία που γίνεται στο ύφασμα κάνει ακριβώς αυτό που λέει, απωθεί το νερό. Αλλά πώς μπορεί αυτό να σας βοηθήσει; Η απώθηση του νερό ενώ φοράτε το μαγιό βελτιώνει την ταχύτητα και βοηθά στην άνωση του σώματος. Απωθώντας ενεργά το νερό, το αγωνιστικό μαγιό  σας παραμένει στεγνό και επομένως πολύ πιο ελαφρύ ενώ το σώμα βρίσκεται πιό ψηλά στο νερό. Ορισμένες εταιρείες  ισχυρίζονται ότι στα μαγιό τους παγιδεύονται μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα δίπλα στην επιφάνεια του μαγιό, μειώνοντας την τριβή της επιφάνειας, επιτρέποντάς σας να έχετε ακόμη μικρότερη αντίσταση! Η απωθητικότητα του νερού συχνά συνδυάζεται με εξαιρετικά γρήγορο στέγνωμα, διατηρώντας το μαγιό ελαφρύ και εύκαμπτο στο νερό.

Συμπίεση 

Όπως φαίνεται σε άλλες αθλητικές και ιατρικές χρήσεις, η μυϊκή συμπίεση έχει πολλά οφέλη. Βελτιώνει τη ροή του αίματος, με τη σειρά του, βοηθάει στην απομάκρυνση του γαλακτικού οξέος και άλλωνδυσλειτουργιών που προκαλούν πόνο και κόπωση στους μυς μετά από έντονη άσκηση. Η μυϊκή συμπίεση λειτουργεί για να υποστηρίξει τους μυς σας στην ώρα του αγώνα! Επίσης λόγο τις συμπίεσης μειώνονται οι δονήσεις- ταλαντώσεις των μυών που συνήθως οδηγούσαν σε απώλεια ενέργειας, ή ενέργεια που δαπανάται προς λάθος κατεύθυνση, έτσι η συμπίεση που προσφέρετε βοηθάει να εστιάσετε όλη σας τη δύναμη στην προώθηση του σώματος προς τη σωστή κατεύθυνση. Η συμπίεση βοηθά επίσης στο υδροδυναμικότερο προφίλ ενός κολυμβητή, συμπιέζοντας το σώμα έχετε μια καλύτερη θέση σώματός (streamline).

Η θέση των ραφών 

Συχνά θα δείτε ότι οι εταιρείες  αλλάζουν την θέση των ραφών σύμφωνα με το κάθε στυλ κολύμβησης, κάθε εταιρεία σχεδιάζει γύρω από κάθε στυλ καθώς το πώς γίνεται η προώθηση μέσα στο νερό αλλάζει. Πολλά αγωνιστικά μαγιό  στο πρόσθιο και την μικτή ατομική  έχουν διαφορετικές θέσεις ραφών στα πόδια για να παρέχουν τη σωστή υποστήριξη στους μύες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κλωτσιάς.                                

Carbon - Ανθρακόνηματα

Όταν κάνετε αναζήτηση για τα μαγιό της Αrena παρατηρείτε ότι αυτά αναφέρονται ως Arena Carbon. Αυτό είναι ουσιαστικά τα νήματα άνθρακα που είναι ενσωματωμένα μέσα στο ύφασμα του αγωνιστικού μαγιό, παρέχοντας στοχευμένη συμπίεση σε ομάδες μυών. Τα ανθρακονήματα  είναι πολύ ελαφριά, αλλά και πολύ ισχυρά με αποτέλεσμα να έχουν εξαιρετικά οφέλη στην απόδοση - συμπίεση.

Πόσο γρήγορα θα κολυμπήσετε με το νέο σας μαγιό;

Κανείς δεν μπορεί πραγματικά να απαντήσει στην ερώτηση εάν κάποιο αγωνιστικό μαγιό είναι ταχύτερο από άλλο, απλά όλα τα μαγιό που είναι γεμάτα με προηγμένες τεχνολογίες θα σας βοηθήσουν να κολυμπήσετε γρηγορότερα. Βεβαιωθείτε ότι το αγωνιστικό σας μαγιό  έχει τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουμε αναφέρει :

- Το σωστό μέγεθος
- Τις ραφές του μαγιό
- Την απωθητικότητα του νερού
- Την συμπίεση
Τότε πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά στον αγώνα.

Ψυχολογία 

Χωρίς να γνωρίζουμε πώς ακριβώς λειτουργεί ο εγκέφαλος αντιλαμβανόμαστε ότι ο σχεδιασμός ενός αγωνιστικού μαγιό είναι πραγματικά ένα χαρακτηριστικό που βελτιώνει την απόδοση, ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα είναι η ψυχολογία, πρέπει να  αισθάνεστε σίγουροι για το πώς φαίνεται το αγωνιστικό σας μαγιό! Υπάρχουν πολλά όμορφα αγωνιστικά μαγιό, μερικά από τα δικά μας αγαπημένα είναι τα  Arena Carbon Air και τα ολοκαίνουργια μαγιό της  Speedo Fastskin LZR Valor !

Η τιμή

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι το πόσα χρήματα θα διαθέσετε για το αγωνιστικό μαγιό. Είναι ένα αγωνιστικό μαγιό αξίας 400+ ευρώ καλύτερο από ένα των 50 ευρώ; Ναι και Όχι. Ένα κορυφαίο αγωνιστικό μαγιό θα διαθέτει όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά και τις τελευταίες τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν να βελτιώσετε τον χρόνο σας ενώ ένα φθηνό αγωνιστικό μαγιό μπορεί να είναι πιο άνετο και μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο χωρίς να σας κάνει πολύ πιο γρήγορo και σίγουρα δεν θα ωφελήσει στην συμπίεση των μυών. Εάν μπορείτε να επενδύσετε  σε ένα αγωνιστικό μαγιό υψηλών προδιαγραφών, τότε θα το συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα. Αν είναι το πρώτο σας  αγωνιστικό θα σας προτείναμε  να επιλέξετε κάτι λιγότερο δαπανηρό (πιο μαλακό). Αν προπονήστε καθημερινά σε ομάδα δεν θα σας προτείναμε σε καμία περίπτωση αγωνιστικό μαγιό με χαμηλή  αρχική τιμή.


Τι γίνεται όμως αν είναι η πρώτη φορά που θα φορέσετε αγωνιστικό μαγιο δεν πηγαίνετε καθημερινά στην προπόνηση και δεν θέλετε ακόμα να επενδύσετε πολλά χρήματα για ένα από αυτά τα μαγιό; Λοιπόν, μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες όπως η Arena έχει τη σειρά Powerskin ST, ενώ η Speedo  έχει  την Junior LZR Racer X. Και οι δύο αυτές σειρές με εξαιρετική αντοχή στο χλώριο, εξαιρετική άνεση έχουν εγκριθεί από τη FINA για αγώνες και οι τιμές είναι εξαιρετικά προσιτές.

Πόσο θα κρατήσει ένα αγωνιστικό μαγιό εγκεκριμένο απο την Fina;

Ίσως γνωρίζετε ήδη,  ότι τα εγκεκριμένα από την Fina αγωνιστικά μαγιό δεν έχουν σχεδιαστεί για να τα φοράμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα περισσότερα διαρκούν περίπου 8-10 κούρσες πριν αρχίσουν να χάνουν την υδρόφοβη επεξεργασία  τη συμπίεση και ακόμη και το χρώμα. 

Γιατί να αγοράσεις αγωνιστικό μαγιό απο το Makesportsbett.com;

Η ποικιλία αγωνιστικών μαγιό που προσφέρουμε είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και σε εμας  θα τα βρείτε στις  καλύτερες τιμές με άμεση παραλαβή! Διαθέτουμε αγωνιστικά μαγιό για όλες τις ικανότητες και σε τιμές που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Διαβάστε τι έχουν πει  άλλοι πελάτες ή ρωτήστε στα κολυμβητήρια για εμάς. Σε περίπτωση που ένας πελάτης αγωνιστικού μαγιό δεν είναι σίγουρος για το νούμερο ή το είδος αγωνιστικού μαγιό που πρόκειται να παραγγείλει μέσω του Makesporstbetter.com, μπορεί να απευθυνθεί στο κατάστημά μας μέσω τηλ. 2310 429149 και να ζητήσει προσωπική μέτρηση από το έμπειρο προσωπικό μας ή από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και Πρωταθλητή Κολύμβησης Χ. Παπαδόπουλο (Συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες) που είναι διαθέσιμοι για εξυπηρέτηση ἀμεση και σωστή.

Ολα τα αγωνιστικά μαγιό που αγοράζετε από το κατάστημά μας είναι αφόρετα. Αλλαγές σε αγωνιστικά μαγιό οποιασδήποτε μάρκας αγορασμένα είτε μέσω του eshop μας είτε μέσω του καταστήματός μας δεν επιτρέπονται. Η πολιτική της μη επιστροφής αγωνιστικών μαγιό είναι για λόγους σεβασμού και εντιμότητας προς τον πελάτη κολυμβητή, που επιθυμεί να αγοράσει ένα καινούριο μη δοκιμασμένο αγωνιστικό μαγιό. Εάν ένα αγωνιστικό μαγιό φορεθεί ή δοκιμαστεί έστω για μία φορά και μάλιστα ακόμη και εκτός νερού, θεωρείται ῾φορεμένο῾ και πως έχει ήδη πάρει τη φόρμα του σώματος του κολυμβητή ή της κολυμβήτριας που το δοκίμασε. Επίσης ένα δοκιμασμένο μαγιό δεν αλλάζεται και για λόγους υγιεινής. Τα αγωνιστικά μαγιό λόγω της εξειδικευμένης χρήσης τους, της μέγιστης συμπίεσης, άνωσης και αιμάτωσης που καλούνται να παρέχουν στον κολυμβητή αλλά και του υψηλού τους κόστους θεωρούμε ότι πρέπει ο πελάτης κολυμβητής ή κολυμβήτρια να τα αγοράζει σε άριστη αχρησιμοποίητη κατάσταση.

Πρώτα φοράμε τα αγωνιστικά μαγιό και μετα σας τα προτείνουμε!

Δείτε πως αντέδρασαν κοινοί άνθρωποι δοκιμάζοντας αγωνιστικό μαγιό