swimming

Απέφυγε τις γρατσουνιές και το θάμπωμα ή θόλωμα του καθρέφτη στα γυαλάκια κολύμβησης με τις παρακάτω συμβουλές ειδικών, όσον αφορά το σωστό μέγεθος στα γυαλάκια που πρέπει να διαλέξετε, το πώς να διαφυλάξετε τον φακό τους και πώς να τα αποθηκεύετε μετά την κολύμβηση.

Πώς διατηρώ τα γυαλάκια κολύμβησης για να μη μου θολώνουν γρήγορα

Πώς μπορείς να διατηρήσεις τα γυαλάκια σου σε καλή κατάσταση; Τα γυαλάκια κολύμβησης είναι το κλειδί για μία ευχάριστη καθημερινή προπόνηση, για αυτό καλό είναι να τα προσέχετε και να μάθετε πώς μπορείτε να τα διατηρείται για περισσότερο καιρό. Πρώτον, σιγουρευτείτε ότι το γυαλάκι που φοράτε δεν είναι πολύ μεγάλο για το πρόσωπό σας, αλλιώς υπάρχει η περίπτωση να σας παίρνει νερό συνεχώς, και αυτό θα χαλάσει το γυαλάκι πολύ πιο γρήγορα.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να αποφεύγετε να γρατσουνάτε, να τρίβετε ή να καθαρίζετε τη στρώση anti-fog, που βρίσκεται πάνω στο φακό από τα γυαλάκια. Πλύνετε τα γυαλάκια σας με χλιαρό νερό μετά από κάθε προπόνηση και τοποθετείστε τα σε μία ειδική προστατευτική θήκη όπως αυτή της Arena (Arena swimming goggles case) την οποία μπορείτε να αγοράσετε και ηλεκτρονικά εδώ Makesportsbetter.com.

Διαλέξτε γυαλάκια κολύμβησης με το σωστό μέγεθος και με την κατάλληλη επαφή

Γυαλάκια κολύμβησης κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Επιλέξτε ένα που είναι κατάλληλο για το πρόσωπό σας και το είδος της προπόνησής σας. Ένας κολυμβητής μικρών αποστάσεων (sprinter) χρειάζεται να φοράει διαφορετικά γυαλάκια κολύμβησης και με διαφορετική εφαρμογή από τα γυαλάκια που φοράει έαν κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας. Για παράδειγμα, η νέα σειρά Speedo Biofuse Flexiseal με γυαλάκια κολύμβησης έχει νέες τεχνολογίες και είναι ιδανική για τον ερασιτέχνη κολυμβητή που ωστόσο προπονείται αρκετές φορές εβδομαδιαίως. Θα βρείτε τη νέα σειρά από γυαλάκια Flexiseal στο Makesportsbetter.com

Για να καταλάβετε έαν τα γυαλάκια κολύμβησης σας εφαρμόζουν καλά, κρατήστε τα γυαλάκια επάνω στα μάτια ελαφρά χωρίς να περάσετε το λάστιχο πίσω από το κεφάλι. Εάν νιώθετε ένα ελαφρύ βεντουζάρισμα γύρω από τα μάτια και μία ελαφριά πίεση γύρω από τα μάτια, τότε βρήκατε το κατάλληλο ζευγάρι γυαλάκια για εσάς.

Προστατέψτε την στρὠση anti-fog

Νιώθετε ότι συνεχώς τα γυαλάκια σας θαμπώνουν ή θολώνουν; Τα γυαλάκια θολώνουν όταν ζεστός και υγρός αέρας μένει επάνω στα γυαλάκια, και συνήθως σχετίζεται με το πόσο συχνά βάζετε και βγάζετε τα γυαλάκια σας από τα μάτια κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης. Τα καλά νέα είναι ότι όλα τα γυαλάκια κολύμβησης Speedo έχουν ειδική στρώση anti-fog, που σημαίνει θα διατηρηθούν περισσότερο από το θάμπωμα, εφόσον φυσικά τα διατηρήσει και ο κολυμβητής σε καλή κατάσταση.

Να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης και προστασίας από τα γυαλάκια κολύμβησης που αγοράζετε, καθώς κάποιοι φακοί μπορεί να απαιτούν ειδική μεταχείριση. Το βασικότερο από όλα είναι να μειώσετε την επαφή με τους φακούς στο ελάχιστο, με άλλα λόγια να μην αγγίζετε καθόλου τους φακούς από τα γυαλάκια είτε εσωτερικά είτε και εξωτερικά.

Ξεπλένετε τα γυαλάκια μετά από κάθε τους χρήση

Αφιερώστε ένα λεπτό να καθαρίσετε και να ξεπλύνετε τους φακούς από τα γυαλάκια κολύμβησης μετά από κάθε προπόνηση. Ξεπλύνετε τα γυαλάκια κολύμβησης με χλιαρό νερό για να αφαιρέσετε υπολείμματα χλωρίου και άλλων καθαριστικών χημικών που υπάρχουν στις πισίνες για να αφαιρέσετε το αλατόνερο εάν κολυμπάτε στη θάλασσα. Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ σαπούνι, ή καθαριστικά για να καθαρίσετε τα γυαλάκια κολύμβησης. Όλα αυτά είναι εχθροί των φακών κολύμβησης και τους καταστρέφουν.

Αφού ξεπλύνετε τα γυαλάκια κολύμβησης, αφήστε τα στεγνώσουν σε ξαπλωμένη θέση. Εάν τα αποθηκεύσετε κατευθείαν μέσα σε κουτί, θήκη ή σακούλα τα γυαλάκια σας θα αναπτύξουν λόγω υγρασίας μούχλα ή βακτήρια.

 

Αποθηκεύστε τα γυαλάκια σωστά

Είναι πολύ εύκολο να ρίχνετε όλα σας τα πράγματα μέσα στην τσάντα κολύμβησης, αλλά αυτό με τον καιρό θα φθείρει τα αξεσουάρ προπόνησής σας και φυσικά και τα γυαλάκια σας. Καλό είναι να προμηθευτείτε μία ειδική θήκη για γυαλάκια κολύμβησης για να αποφύγετε τις γρατσουνιές στα γυαλάκια σας. Τέλος, κρατείστε τα γυαλάκια κολύμβησης μακριά από τον ήλιο όσο περισσότερο μπορείτε, ειδικά εφόσον δεν τα φοράτε. Η υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο καταστρέφει πολλά είδη κολύμβησης γενικώς και όχι μόνο τα γυαλάκια κολύμβησης.

Για περισσότερες συμβουλές και tips όσον αφορά το πώς να διατηρείτε τα γυαλάκια κολύμβησης και όλη τη σειρά από γυαλάκια κολύμβησης των επώνυμων εταιριών Speedo, Arena, MP, Mad Wave, Jaked, Zoggs διαβάστε το επόμενο άρθρο της Makesportsbetter.com.

Επισκεφθείτε τα 2 φυσικά καταστήματα Msb Makesportsbetter στη Θεσσαλονίκη:

MSB (Έδρα): Βασιλίσσης Όλγας 177, 300μ από το Ποσειδώνιο Κολύμβητήριο

MSB 2 (Υποκατάστημα): Ν. Τέλλογλου 5, Απέναντι από το Εθνικό Κολυμβητήριο

Μην ξεχνάτε πως καθημερινά βρίσκετε και παραγγέλνετε όλα τα αθλητικά σας είδη και τα εξειδικευμένα είδη κολύμβησης από το ηλεκτρονικό κατάστημά μας Makesportsbetter.com, το κορυφαίο σε εξοπλισμό κολύμβησης και όχι μόνο!

…Και πάντα κάνετε τα σπορ που αγαπάτε καλύτερα…!!!

Makesportsbetter.com