10 πράγματα που πρέπει να έχει ένας κολυμβητής στην τσάντα του στην διάρκεια των αγώνων.

Έχοντας επιλέξει μια απο τις καλύτερες τσάντες κολύμβησης, για την ημέρα του αγώνα  υπάρχουν αξεσουάρ κολύμβησης που πρέπει να βρίσκονται  μέσα στην κολυμβητική σου τσάντα.


 Αγωνιστικό μαγιό 
Το αγωνιστικό μαγιό σου προσφέρει το 3% του τελικού σου χρόνου βάλτο μέσα στο κολυμβητικό σου σάκο  από τα πρώτα. Διαβασε το αρθρο μας ¨Πώς να επιλέξετε αγωνιστικό μαγιό¨ και το άρθρο μας  ¨Οδηγίες για καλή χρήση και διατήρηση των αγωνιστικών μαγιό¨ και είσαι έτοιμος για να δωσεις τον καλυτερο σου εαυτο !!

Σκουφάκι κολύμβησης
Το σκουφάκι κατα την διάρκεια των αγώνων είναι ένα αξεσουαρ που σε βοηθάει στην καλύτερη υδροδυναμική, πολλοί κολυμβητές φορούν διπλό σκουφάκι με στόχο να εγκλωβίσουν μια ποσότητα αέρα ανάμεσα στα 2 σκουφάκια ετσι ώστε να είναι πιο ψηλά στο νερο. Επίσης το σκουφάκι βοηθάει στην ψυχολογία του κολυμβητή όταν είναι χρωματιστό με λογότυπα που παρακινούν σε επίτευξη ρεκόρ ή όταν είναι της ομαδας σου δίνουν ένα ακόμα κίνητρο να αγωνιστείς για κάτι που αγαπάς.

 Αγωνιστικά Γυαλάκια 
Τα γυαλάκια είναι ένα από τα βασικά όπλα για τους κολυμβητές .Στους αγώνες πρέπει  να έχεις 2 απο τα αγαπημένα σου ζευγάρια για να μην βρεθείς στην δυσάρεστη θέση που μπορεί να σκιστεί το ένα  ζευγάρι. Ο Βρετανός David Wilkie ήταν ο πρώτος ολυμπιονίκης  που  χρησιμοποίησε γυαλάκια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ του 1976  και κέρδισε τα 200 μέτρα πρόσθιο .

 Μαγιό Κολύμβησης  
Πάντα στους αγώνες έχουμε μαζί μας τουλάχιστον  2 μαγιό προπόνησης ένα για το ζέσταμα και ένα για την αποθεραπεία - χαλάρωμα όπως επίσης και για το μασάζ. Δεν θελουμε να μένουμε με βρεγμένο μαγιό ειδικά τα κοριτσια.

 Pullkick  arena
Το pullkick της Arena είναι το αξεσουάρ που θα δείς να έχουν οι περισσότεροι ελίτ κολυμβητές στους αγώνες. Μια σανίδα και ένα βαρελάκι σε  compact  μέγεθος είναι κάτι που χρειάζεσαι για το ζέσταμα αλλά και για την αποθεραπεία - χαλάρωμα. Ενα 800αρι 50 πόδια / 50 χέρια με το Pullkick της Arena  θα σε βοηθήσει να αποβάλεις το γαλακτικό οξύ και να ενεργοποιήσεις ξανά τους μυς σου για το επόμενο αγώνισμα.

 Κοντά βατραχοπέδιλα 
Ένα ζευγάρι κοντά βατραχοπέδιλα πάντα είναι καλά να υπάρχουν στην τσάντα των αγὠνων , πολλές φορές ειδικά τα πρωινά ο κολυμβητής δεν νιώθει το σώμα του να αποδίδει στο 100% ειδικά για τους σπριντερ κάποια 15αρια με κοντά πέδιλα θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς γρηγορότερος και να αρχίσει το σώμα να αντιλαμβάνεται την πραγματική σου ταχύτητα ξανά.

 Μπουρνούζι 
Ένα   βαμβακερό μπουρνουζι ή ένα μπουρνούζι microfiber (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ) είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού για τους αγώνες. Βοηθάει να στεγνώσεις το σώμα σου μετα το ζέσταμα στο νερό  και να το κρατήσετε ζεστό. Το στεγνό σώμα είναι απαραίτητο για να φορέσεις πιο εύκολα το αγωνιστικό σου μαγιο.

 Πετσέτα  microfiber
Μια πετσέτα μικροϊνών είναι απαραίτητη στην τσάντα των αγώνων, πιάνει ελάχιστο χώρο μέσα στην τσάντα είναι ελαφριά,στεγνώνει γρήγορα και βοηθάει να στεγνώσει το σώμα σου αμεσα .Σε περιπτωση που το μπουρνούζι σου βραχεί ή χαθεί η πετσέτα μικροϊνών θα σε αποζημιώσει στο 100%.

 Μπουκάλι 
Ένα καινούργιο υδροστεγές μπουκάλι χρειάζεται για να μπορείτε να πίνετε το νερό ή το αγαπημένο σας ισοτονικό ποτό. Να έχετε το ατομικό σας μπουκάλι να να μην το δίνετε σε άλλους συναθλητές σας ή να μην πίνετε από άλλα μπουκαλια, Σε περίοδο φορμαρίσματος (αγώνων) οι κολυμβητές είναι ευάλωτοι σε ιώσεις και ασθενειες.

 Foam roller 
Τα  τελευταία χρόνια η χρήση κυλίνδρων αφρού (ελαφρύς, κυλινδρικός σωλήνας συμπιεσμένου αφρού) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς λόγους, όπως η αύξηση της ευλυγισίας , η μείωση του πόνου και η εξάλειψη των μυϊκών κόμπων. Είναι ένα κολυμβητικό αξεσουαρ που βρίσκεται ή μέσα στην τσάντα αγώνων ή κρέμεται πάνω σε αυτην. Προτιμάται υψηλής ποιότητας Foam roller !